Författarbesök

Vill ni ha besök på er skola eller ert bibliotek?


Att få träffa läsarna är nog det bästa med mitt jobb, för om ingen läste skulle jag inte ha ett så roligt jobb som jag har! Jag önskar att mina besök ska inspirera och peppa eleverna till att hitta sitt eget språk och våga skriva mer, inte bara sagor och historier utan brev, poesi, dagbok, bloggar – ja, vad som helst egentligen. Därför delar jag mer än gärna med mig av mina bästa tips på hur man kommer igång att börja skriva: Vad man ska tänka på och vad man inte ska bry sig om, hur man kommer vidare när man har kört fast och hur man kan låna från sitt eget liv när fantasin tryter. Eftersom jag både skriver egna böcker och översätter andras brukar mina besök även handla mycket om språkglädje, läslust och fantasi.


Läs mer och boka ett besök på Författarcentrum.


Just nu pågår satsningen "På riktigt – Sakprosa i skolan" där jag erbjuder ett författarbesök på temat Nobelpris, vetenskap och upptäckter utifrån min bok CURIE & CO – COOLA KVINNOR SOM FÅTT NOBELPRISET, om 16 fenomenala kvinnor som inte riktigt fått den uppmärksamhet de förtjänar.

Här kan du kika på ett digitalt författarbesök som jag gjorde för Vår bokjury 2021 på Sundbybergs bibliotek under pandemin.

Illustration: Helena Frank

unsplash